Be-Pre

”Genom att ge näring åt tarmfloran skapas inre balans och förutsättningar för ett hälsosammare liv”

Be-Pre fokuserar på att hjälpa individer att må bättre genom kostrådgivning, utveckling av ”functional food” och webbsiten Hälsobygget.

Det kommer ständigt nya rön kring vad man skall äta och den ena kostregimen avlöser den andra. GI, Atkins, Stenålderskost, LCHF, AID är några av dessa. Vad skall man egentligen tro?

I våra kostföreläsningar reder vi ut begreppen och berättar inte bara vad du skall äta utan också varför.

Vår grundfilosofi kring kosten är enkel. Ät varierat och så mycket naturliga och oraffinerade matvaror som möjligt, samt försök minimera koksaltintaget. Undvik onödig värmebehandling och var vaksam på massproducerad industrimat.

Vi besitter stor kunskap om produkter som innehåller prebiotika, dvs näring till magtarmkanalens laktobaciller eller bifidusbakterier. Dessa går oftast under benämningen probiotika, dvs hälsosamma bakterier som levt i samspel med människan under miljontals år av evolution. Dessa har mycket stor betydelse för ett väl fungerande immunsystem och för att skadliga virus och bakterier inte ska kunna angripa oss, men de ser också till så att vi indirekt får i oss många de nödvändiga ämnen som kroppen behöver. Med en dålig tarmflora blir vi lättare trötta och sjuka.

 

 
Be-Pre marknadsför också hälsoprodukter som bygger på stark vetenskaplig grund. Den första var Swing-Go, en speciell gel bestående av kostfibern beta-glukaner samt tre olika aminosyror. Produkten är till för att få jämnare blodsocker och höja fokuseringen och uthålligheten vid främst golfspel, men beta-glukaner har också visat sig sänka kolesterolnivån i blodet. Försök under 2008 visade på mycket goda resultat när det gäller golf. Du kan läsa mer om Swing-Go på swing-go.se. Tyvärr finns inte produkten på marknaden beroende på brist på resurser att kunna producera och marknadsföra den.

När det gäller hälsoprodukter fokuserar vi idag på SANTO-Li, det naturliga mineralvattnet från Santovka i Slovakien. Det förklarades officiellt som hälsovatten 1838 och har vunnit 28 medaljer på utställningar runt om i Europa för sin goda smak. Det unika med SANTO-Li är innehållet av litium samt mycket höga nivåer av en rad andra mineralämnen som kalcium, magnesium och sulfat, samt bikarbonat. Läs mer om SANTO-Li på www.santoli.se, där du också kan beställa ”mineraldrycken” i vår webshop. Lite mer fördjupad information finns i skriften ”SANTO-Li – naturligt mineralvatten med oanade hälsoeffekter. (Klicka här)

 
 
Nyheter

Litium ett grundämne alla behöver 2015-12-25
Första upplagan av boken ”Litium det nya hälsomineralet ” är nu så gott som slutsåld. ...
Läs mer

Debattartikel om litium 2015-09-20
Ännu en brännande artikel i VLT som inte DN eller SVD ville ta in. Motiveringen den ...
Läs mer

Debattartikel i VLT 2015-08-13
SVD och DN nobbade debattartikel beroende på att den var "för smal" och i egenintresse! ...
Läs mer

Blogg

Sockerfilmen på SVT 2016-02-26
På SVT-Play kan man sedan en tid tillbaka se ”Sockerfilmen”. Den handlar om den australiensiska ...
Läs mer