Om oss på AreBe Group

Pehr-Johan Fager

Jag har hela mitt vuxna liv varit intresserad av hur kosten och motion påverkar människor, och har en fil kand i biologi och kemi från Uppsala Universitet (1976). Min avsikt var att doktorera i strukturell zoologi, men andra saker kom emellan. Under studietiden arbetade jag aktivt i studentföreningen Arbetsgruppen för Biologer i Samhället. Jag var en av grundarna och dess förste ordförande. Jag ville då visa att biologer dög till annat än att sitta på ett laboratorium eller vara ute i skogen. Mitt intresse kring försäljning och marknadsföring ledde mig därför in på en karriär inom det området, och då på företag som arbetade med medicinsk diagnostik och medicinteknik.

Efter nästan 25 år i ”medicin-
branschen” och med poster som General Manager, VD och Vice VD inom både stora multinationella företag och nystartade bolag som finansierades av riskkapital, blev jag VD för M&Q i Västerås AB. Det är ett konsultföretag som arbetar med frågor kring verksamhetsutveckling med fokus på marknadsföring och kvalitetsfrågor. Drygt två och ett halvt år därefter (sept-06) grundade jag AreBe Group AB med två av mina barn. Det har gett mig möjlighet att kombinera mina erfarenheter och min kunskap kring verksamhetsutveckling, kvalitetsarbete och marknadsföring med mina kunskaper i medicin och näringslära. En ganska ovanlig kombination som gett en insikt och förståelsen av de faktorer som skapar balans hos företag och individer, en balans som är grunden för en stabil och sund utveckling.

Efter sommaren 2008 har jag och AreBe också lanserat en ny hälsoportal, kallad Hälsobygget. Där finns min hälsoblogg som tar upp aktuella ämnen, och så kan den som vill gå in och diskutera frågor kring kost, aktivitet, vila och probiotika, i något av de forum som finns. Tyvärr räcker inte tiden till så forumdelen är för närvarnade vilande.

I november 2011 introducerade jag det naturliga mineralvattnet SANTO-Li. Det är ett helt unikt vatten med hög halt av litium och en rad andra för hälsan viktiga mineraler. Det finns många studier som visar att det vatten man dricker har stor betydelse för hälsan och livslängd. Förmodligen innehöll de i historien beskrivna "ungdomens källor" hög halt av bl a litium. SANTO-Li säljs hos välsorterade hälsokostbutiker, en del apotek, golfklubbar och gym. Förutom att det i grunden är ett naturligt hälsovatten passar det utmärkt som sportdryck och måltidsdryck. SANTO-Li är officiell "sportdryck" för golfens Nordea Tour 2014.  

  Pehr-Johan Fager
epost: pjf@arebe.se
Tfn: 0709-203961Tillbaka

 
 
Nyheter

Litium ett grundämne alla behöver 2015-12-25
Första upplagan av boken ”Litium det nya hälsomineralet ” är nu så gott som slutsåld. ...
Läs mer

Debattartikel om litium 2015-09-20
Ännu en brännande artikel i VLT som inte DN eller SVD ville ta in. Motiveringen den ...
Läs mer

Debattartikel i VLT 2015-08-13
SVD och DN nobbade debattartikel beroende på att den var "för smal" och i egenintresse! ...
Läs mer

Blogg

Sockerfilmen på SVT 2016-02-26
På SVT-Play kan man sedan en tid tillbaka se ”Sockerfilmen”. Den handlar om den australiensiska ...
Läs mer